sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Ce sfat se aplica foarte bine in tranzactionare?

Salut si bine ai venit/revenit pe acest blog !

In acest articol o sa scriu putin despre un sfat foarte important care se aplica cu succes in trading si care te poate ajuta sa iti faci o idee constructiva despre cum sa tranzactionezi urmand o zicala din batrani . :)

Se zice ca cine are un batran, sa-l respecte, iar cine nu are, sa isi cumpere unul pentru ca mult bine poate aduce la casa omului prin sfaturile pe care le ofera.

Cand eram mic (~5 ani ) , am auzit de la bunica mea pentru prima data zicala " Bate fierul cat e cald! " . Creascand si trecand prin viata m-am ghidat mereu dupa acest sfat care pot sa spun ca m-a ajutat de foarte multe ori .

" Bate fierul cat e cald " este o zicala foarte utila in orice aspect al vietii, insa o sa te intrebi, ce legatura are asta cu tranzactionarea ?

In randurile care urmeaza o sa iti explic despre ce e vorba.



Asadar, sa incepem :

Sa zicem ca fierul sunt banii; ca sa poti sa bati un fier si sa ii dai forma dorita ai nevoie in primul rand de unelte ; in cazul trading-ului , uneltele sunt aparatul electronic ( PC , tableta, smartphone) de pe care te conectezi la internet, dar si platforma oferita de broker este deasemeni o unealta fara de care nu poti face nimic in aceasta afacere.

Dar, pe langa unelte, ai nevoie sa faci rost de fier si sa iti schitezi ce vrei sa iasa din acel fier ; cu cat ai un fier mai mare, cu atat poti sa obtii ceva mai de valoare. Sa zicem ca ai nevoie de un cutit, sau de o lopata, sau orice altceva; pentru fiecare rezultat dorit, ai nevoie de metode de prelucrare diferite si de o anumita cantitate de material . La fel si in trading, banii pe care ii ai in cont trebuie sa ii gestionezi si sa ii tranzactionezi in functie de suma, dar si de obiectivul pe care trebuie neaparat sa ti-l stabilesti dinainte.

Deasemeni, fierul trebuie incalzit la foc, iar in trading, focul il reprezinta cunostintele si experienta pe care trebuie sa le ai pentru a putea identifica oportunitatile favorabile de tranzactionare. Pentru asta, trebuie munca la fel cum ar trebui sa aduni lemnele si sa le faci sa arda . Deasemeni, caldura degajata de foc si fierul incalzit pot fi asemanate cu emotiile si valurile de adrenalina pe care un trader le simte in timpul tranzactiilor atunci cand isi pune banii in risc . Trebuie avuta multa grija sa nu te arzi in timpul acestei munci . Stii tu la ce ma refer, adica, sa eviti sa faci greseli, sau daca faci, sa le faci cat mai rar si cat mai mici.

Multi cred ca a tranzactiona este ceva foarte savant, precum trimisul rachetelor in spatiu, insa, crede-ma ca trading-ul este doar o simpla metoda de a obtine ceva din banii pe care ii ai in cont, adica profit.
Cat profit? Asta tine de cati bani investesti in afacerea asta si de cat ti-ai planificat sa obtii raportat la cifra de afaceri pe care o ai , pentru ca , cu cat investesti mai mult si mai inteligent, si profitul este mai mare.

Daca te gandesti la trading ca la o afacere, vei vedea ca trebuie sa te incadrezi in niste limite procentuale decente atat in ce priveste riscurile asumate, dar si cand te gandesti la profit .

Trading-ul este o afacere pe care trebuie sa o inveti respectand niste principii si niste metode care sa aduca un anumit echilibru.

La fel ca in fieraritul care se facea acum sute si mii de ani unde era nevoie de munca, experienta, cunostinta si materiale, la fel si in trading este nevoie de studiu si practica pe contul demo, bani gestionati cu grija, obiective realiste, dar si multa pasiune si dorinta de face o treaba buna profitand de ocazii si actionand exact asa cum trebuie.



Daca ti-a placut ce-am scris, bate fierul cat e cald si lasa-mi un comentariu, sau un mesaj :) . O sa citesc cu atentie ce spui si o sa iti dau un reply cat pot de repede.

P.S. Deasemeni, daca nu cer prea mult de la tine, te rog sa dai share la acest articol si prietenilor si cunoscutilor tai :) .

Succes !




Niciun comentariu: