marți, 8 mai 2012

EUR/USD in triunghi descendent

De multe ori in Forex, miscarile preturilor devin predictibile intr-un anumit fel,  astfel cateodata, pretul ajunge intr-o zona in care va reactiona mai violent sau mai putin. Asa ca atunci cand pretul ajunge in astfel de zone, trebuie sa fi pregatit sa intri in actiune.


  O astfel de situatie este cea de pe EUR/USD in acest moment. Uitandu-ne pe chart pe time-frame Daily ne apare o zona foarte interesanta in jurul careia pretul se tot misca. Este vorba de zona de la 1.3000 care a jucat rol de rezistenta de cateva ori si din care pretul a fost respins de multe ori . Dar, dupa cum vedem in ultima luna, de fiecare data cand pretul s-a ridicat, el a avut din ce in ce mai putina putere, astfel ca s-a format un triunghi descendent in care apare o linie orizontala si o linie de trend descendenta .


  Ce ne ramane de facut in acest caz este sa tranzactionam in conformitate cu acest triunghi, pana la capatul lui si sa profitam de acest patern . Astfel, cand pretul va face o corectie pana in linia de sus a triunghiului, eu voi intra short si voi inchide tranzactia dupa ce va ajunge pe linia orizontala. Totodata, nu voi uita sa imi plasez si Stop Loss-ul riscand undeva la  5% din valoarea contului pe aceasta tranzactie.


  Al doi-lea lucru la care ma astept este ca dupa ce pretul va “umple” acest triunghi, o sa apara o miscare violenta de spargere in sus sau in jos. Asa ca este foarte important sa astept aceasta sparghere si voi face tot posibilul sa fiu de partea corecta a pietei cand aceasta spargere va avea loc.
Astfel, se va putea intampla unul din urmatoarele lucruri :



Din aceasta cauza urmaresc eu EUR/USD, deoarece este o pereche care ofera multa predictibilitate dupa ce incepi sa o cunosti.


Sper ca ti-a placut articolul, iar daca ai vre-un comentariu, te rog sa-mi scrii !
Succes !

Niciun comentariu: