luni, 7 mai 2012

Cum sa tranzactionezi cand sunt stiri importante ?



   Probabil stii ca in trading exista doua tipuri de analize : analiza tehnica si analiza fundamentala. Analiza tehnica se bazeaza pe “citirea” graficelor folosind indicatorii sau interpretand actiunea pretului, iar analiza fundamentala are la baza stirile economice aparute in anumite zile dupa un orar prezentat in calendarele economice.
  Cel mai important lucru in cazul analizei fundamentale este dat de faptul ca in timpul aparitiei unor anumite stiri au loc cele mai importante miscari in piata. Miscari care pot fi speculate si din care poti obtine profituri consistente daca le tranzactionezi asa cum trebuie.
  De exemplu, o stire foarte importanta care apare in fiecare luna, in prima zi de vineri din luna respectiva, este NFP-ul . O stire din Statele Unite ale Americii care are un impact foarte mare asupra perechilor valutare numite “majore” , adica cele care au in componenta moneda USD .
  In acest caz, daca tranzactionezi des perechea EUR/USD, poti observa ca in prima vineri a lunii  la ora 15:30 ora Romaniei, piata devine foarte activa.
  Unii specialisti ne recomanda sa nu tranzactionam in timpul acestor stiri, insa eu personal sunt de parere ca a tranzactiona in timpul stirilor este un mare avantaj. Consider ca analiza tehnica poate fi combinata cu analiza fundamentala, cea din urma ajutandu-ma sa stabilesc cu aproximatie momentul in care vor aparea cele mai mari miscari din piata.
   In acest sens am studiat diferite strategii si metode de tranzactionare in timpul stirilor, iar una dintre ele o sa ti-o prezint mai jos.
  
   Strategia cea mai populara se numeste “News Fade” care tradus ar insemna “Impotriva stirilor” ; adica, in momentul in care apare o stire importanta vom vedea ca pretul se va misca intr-o anumita directie, insa dupa aceea pretul se va misca in directia opusa.
   Astfel, pentru a tranzactiona intraday o astfel de stire precum NFP, intru pe grafic de 5 minute si dupa ora 15:30 voi mai astepta inca 15-20 de minute (3-4 bare de 5 minute) . In primele 15-20 minute de la anuntarea stirii pretul va evolua puternic intr-o anumita directie. Dupa ce astept 15-20 de minute o sa deschid un ordin in directia opusa miscarii anterioare asteptand ca pretul sa revina la nivelul dinaintea stirii. Acest lucru se intampla foarte des, cum se poate vedea in imagine :


Trebuie sa avem in vedere faptul ca aceasta strategie nu se potriveste pentru oricine. Deaceea este recomandat sa se foloseasca si ordinele de tip Stop Loss si sa se calculeze un risc al tranzactiei care sa nu depaseasca 5% din valoarea contului.


 Sper ca acest articol sa iti foloseasca pe viitor in cazul in care doresti sa tranzactionezi in tipul stirilor, iar daca ai intrebari sau vrei sa-ti spui parerea, te rog sa lasi un comentariu.


  Iti doresc toate cele bune si tranzactionare profitabila ! Succes !

Niciun comentariu: