vineri, 13 aprilie 2012

Cum tranzactionezi urmarind trendul ?

Ce este trendul?

   Trendul reprezinta directia de evolutie a pietei. Se deosebesc doua tipuri de trend: ascendent si descendent, iar in cazul in care pretul urmeaza o evolutie laterala, o anumita perioada de timp, fara tendinte clare de crestere sau descrestere, se considera ca piata este in "range" sau in "flat" .
  Un trend crescator reprezinta o succesiune de cresteri cu maxime si minime ascendente. Un trend descrescator reprezinta o succesiune de maxime si minime descrescatoare.

                                                                          
   Cea mai utila metoda de a tranzactiona in directia trendului este folosind o medie mobila, anume EMA14.


                                              
                                                                                           
   Informatia cea mai importanta pe care ti-o ofera media mobila este data de inclinatia acesteia. Astfel ca atunci cand EMA14 are o inclinatie ascendenta, cel mai bine este sa tranzactionezi cumparand (long), iar atunci cand este descendenta, merita sa tranzactionezi  vanzand (short) .
Cand EMA14 este orizontala/"flat", arata ca piata nu mai face trenduri. In acest moment, nu mai tranzactiona folosind un sistem de urmarire a trendului, dar continua sa tii sub observatie acest indicator, asteptand ca piata sa reinceapa un trend.
 
 Exista mai multe metode de tranzactiona trendurile, despre ele urmand sa scriu in articolele viitoare.

 Sper ca te-am facut curios si vei incerca sa folosesti aceasta metoda, iar daca ai intrebari, astept un comentariu din partea ta.

 Deocamdata iti multumesc ca ai citit si te mai astept pe blog.

  Succes si spor la pipsi ! :)

Niciun comentariu: