joi, 5 aprilie 2012

De ce sa tranzactionezi EURO/DOLAR - perechea cea mai populara?

                        
  Perechea valutara EUR/USD este formata din doua monede foarte puternice si stabile, anume Euro si Dolarul American.
 Denumirea prescurtata a acestei perechi valutare este EUR/USD, EUR fiind prescurtarea de la moneda Euro, iar USD fiind prescurtarea de la "United States Dollar", sau Dolarul Statelor Unite.
 
  Aceasta valuta o poti tranzactiona pe Piata Forex astfel: BUY EUR/USD sau SELL EUR/USD, adica poti sa cumperi perchea EUR/USD sau poti sa o vinzi in functie de cum crezi ca se va misca piata in viitor.
 
  Astfel, cand cumperi EUR/USD la pretul de 1.3000 defapt tu cumperi moneda Euro platind pretul de 1.3 Dolari Americani, iar cand vinzi EUR/USD defapt primesti 1.3 Dolari pentru un Euro.
  Pe platforma de tranzactionare, pretul acestei perechi valutare iti va aparea sub forma unei unitati urmate de patru sau cinci zecimale, de exemplu 1.3145 sau 1.31452 . Acest lucru ne ajuta sa monitorizam miscarile mici din piata.
 
  In cazul in care pe plaforma de trading vei vrea sa cumperi la pretul de 1.3145 o sa vezi ca iti apare pretul de cumparare (1.3145) si pretul de vanzare (1.3143). La majoritatea brokerilor pretul de cumparare difera de cel de vanzare cu 2 sau 3 pips. Aceasta diferenta este defapt comisionul pe care il platesti brokerului. Este la fel ca la Banca, unde ai pret de cumparare si pret de vanzare diferit cand vrei sa faci un schimb valutar. Aceasta diferenta se numeste "Spread" .

  Perechea EUR/USD este foarte avantajoasa cand o tranzactionezi deoarece are Spread mic in comparatie cu alte valute (2 pana la 3 pips) si are miscari ample in timpul unei zile de tranzactionare, cotatia avand uneori miscari de peste 100 de pips intr-o directie.
 
 Daca ai inteles ce trebuie sa faci pentru a putea tranzactiona te invit sa citesti si articolul precedent , sa-ti faci cont pe platforma demo si sa tranzactionezi bani virtuali fara nici un risc. Iti garantez ca o sa-ti placa! :)

 Daca ai intrebari, nelamuriri sau critici astept orice comentariu din partea ta.

  Iti doresc mult succes si spor in tot ceea ce faci!

Niciun comentariu: